Om  
Mads Øvlisen

Øvlisen trækker sig som udvalgsformand

Mads Øvlisen trækker sig som formand for udvalget om socialøkonomiske virksomheder. Socialministeren understreger, at arbejdet i udvalget fortsætter uændret.
Christian Juhl Mølgaard
Mads Øvlisen har meddelt social-, børne- og integrationsminister Annette Vilhelmsen (SF), at han trækker sig fra posten som formand for udvalget for socialøkonomiske virksomheder. Mads Øvlisens begrundelse for at kaste håndklædet i ringen er en bekymring for, at vægtningen af det erhvervsmæssige fokus ikke længere vil være til stede i samme omfang med flytningen af området til Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Annette Vilhelmsen beklager beslutningen, men slår i en pressemeddelelse fast, at udvalgets kurs er "fuldstændig uændret". Udvalget for socialøkonomiske virksomheder, der hidtil har hørt under Erhvervs- og Vækstministeriet, blev nedsat i forbindelse med, at regeringen og Enhedslisten i finansloven for 2013 satte fokus på netop disse virksomheder. Der blev afsat 25 mio. kr. i 2013-14 til opgaven. Udvalgets arbejde offentliggøres sidst på sommeren, meddeler Social-, Børne- og Integrationsministeriet.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mads Øvlisen

Fhv. adm. direktør og formand, Novo Nordisk, formand for Det Kgl. Teater, Kunstrådet og Lego
Master of Business Administration, (Stanford Uni. 1972), cand.jur. (1966), advokat (1970)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024