Grønt overblik: Det skal du holde øje med

Minister skal i samråd om kontroversiel forskningsrapport om bundtrawling, Transportudvalget rejser til Tyskland og to partier på højrefløjen mødes i weekenden. Her er, hvad du skal holde øje med i den kommende uge. 

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) skal i samråd om en omdiskuteret rapport fra Aarhus Universitet. 
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) skal i samråd om en omdiskuteret rapport fra Aarhus Universitet. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Godmorgen og velkommen til dit overblik over den kommende uges grønne begivenheder.

Ugen begynder med en konference om stop for udvinding af olie- og gas.

Det er organisationen Fossilfri Fremtid, der arrangerer, og i løbet af dagen kan man blandt andre høre politikere som Peter Bjerregaard (K), Lea Wermelin (S) og Lisbeth Bech-Nielsen (SF) forholde sig til emnet. Konferencen foregår i Fællessalen på Christiansborg. 

Transportudvalget rejser til det nordlige Tyskland for at tale med repræsentanter fra tyske myndigheder om Femern Bælt-forbindelsen.

Anledningen er, at der på tysk side ikke forventes at være mulighed for jernbanetilslutning, når selve forbindelsen ventes at stå klar i 2029. Udvalgets rejse fortsætter tirsdag. Du kan se programmet her.

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) rejser til Bruxelles for at mødes med sine europæiske kolleger til et ministerrådsmøde, hvor der blandt andet skal udveksles holdninger med Storbritannien om fiskeriet i 2025.

Vi springer til onsdag, hvor fiskeriminister Jacob Jensen igen er dagens hovedperson.

Hjemvendt fra Bruxelles skal han i åbent samråd for at forholde sig til den kontroversielle rapport ”Effekter af fysisk forstyrrelse af bundtrawling på havbundens biodiversitet”.

Rapporten, der peger på problemer med bundtrawling, er skrevet af forskere på Aarhus Universitet, men både bestilt og finansieret af Danmarks Naturfredningsforening, er blevet brugt af regeringen som argumentation for at gribe ind overfor erhvervet.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024