Alternativet vil have svar på, om eksterne konsulenter løser simple driftsopgaver for Forsvarets indkøbere 

Et folketingsmedlem fra Alternativet har fået et tip om, at Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse bruger eksterne konsulenter til opgaver, som fastansatte medarbejdere kunne løse billigere. Nu skal forsvarsministeren svare på, om det er rigtigt. 

Christina Olumeko (ALT) har fået et tip om FMI, som forsvarsministeren nu skal forholde sig til.
Christina Olumeko (ALT) har fået et tip om FMI, som forsvarsministeren nu skal forholde sig til.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Har Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) i sit hovedkvarter i Ballerup en hel gang med eksterne konsulenter, som løser almindelige kontoropgaver som referatskrivning og lignende? Opgaver som fastansatte lige så godt kunne løse til en lavere løn.

Det vil Alternativets folketingsmedlem Christina Olumeko gerne have forsvarsminister Troels Lund Poulsen til at svare på.

Normalt beskæftiger Christina Olumeko sig slet ikke med forsvarspolitik. I stedet lægger hun sine kræfter i blandt andet at være partiets finansordfører, demokratiordfører og pengeordfører. Men et tip har fået Olumeko til at formulere et spørgsmål til forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V). 

Det er nemlig kommet hende for øre, at Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse angiveligt har den store kontorbygning i Ballerups industrikvarter fyldt med eksterne konsulenter, som går til hånde og løser ”simple driftsopgaver”.

{{toplink}}
Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Forsvar

Læs også

Hun skriver i sit spørgsmål:

”Kan ministeren bekræfte, at Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) igennem årene har gjort stort brug af eksterne konsulenter til varetagelse af hovedsagelig driftsmæssige opgaver,” og 

”Kan ministeren bekræfte, at styrelsen gør brug af eksterne konsulenter til simple driftsopgaver som for eksempel referatskrivning fra ledelsesmøder, og at man hos FMI i Ballerup har en permanent ”konsulentgang”, hvor eksterne konsulenter fra forskellige konsulenthuse har faste kontorer og løser driftslignende opgaver på et langt højere lønniveau end styrelsens andre fastansatte medarbejdere?”

Når Christina Olumeko har sat sig for at undersøge sagen nærmere, så hænger det sammen med regeringens planer om at skære knap 1.100 årsværk væk i centraladministrationen. Forsvarsministeriets område skal efter planen bidrage med 150 årsværk. Heraf skal 121 årsværk findes ved tilpasning af administrative opgaver ved departementet og koncernens styrelser inklusiv FMI.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024