Danmark ikke færdig som EU-formandsland

FORMANDSKAB: Danmark har stadig nogle opgaver som formand for EU, selvom formandsstafetten officielt er sendt sydpå. Cypern har nemlig bedt Danmark om hjælp til nogle konkrete opgaver. Læs her, hvilke opgaver det er.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt sammen med Cyperns præsident, Dimitris Christofias.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt sammen med Cyperns præsident, Dimitris Christofias.Foto: Det cypriotiske formandskab/www.cy.2012.eu
Agnete Finnemann Scheel

Selvom det danske formandskab er overstået, og medlemslandene nu vender blikket mod EU's befolkningsmæssigt mindste land, er der stadig formandsopgaver, som Danmark bliver ved med at tage sig af.

Cypern har nemlig bedt Danmark om hjælp til en række konkrete opgaver, og derfor ligger dele af formandskabet stadig herhjemme.

Cypern betaler for Danmarks rejse- og opholdsudgifter, men arbejdskraften er på Danmarks egen regning. Selvom vi har spurgt i Udenrigsministeriet, har det ikke været muligt for Altinget.dk at få et overslag på, hvad det koster Danmark at hjælpe Cypern i forbindelse med formandskabet.

Danmark varetager formandsopgaven på arbejdsgruppeniveau.

Dokumentation

 Se listen over Danmarks opgave-områder her:

  • Råvaregruppen, som hører under Udenrigsministeriet.

  • Eksportkreditgruppen, som hører under Erhvervs- og Vækstministeriet.

  • Landbrugsgruppen, som hører under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri angående forædlerrettigheder for planter.

  • CodexAlimentarius-Gruppen, som hører under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

  • Skovgruppen, som hører under Miljøministeriet.

  • Gruppen vedrørende Miljøet på Internationalt Plan, som hører under Miljøministeriet, angående forhandlingerne i forbindelse med en række internationale miljøkonventioner.

Kilde: Udenrigsministeriet


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024