Dansk deltager på historisk FN-topmøde: ”Voldsomt at være vidne til disse forhandlinger”

FNs netop vedtagne fremtidspagt kaldes for den mest vidtrækkende internationale aftale i mange år. Vedtagelsen skete dog ikke uden sværdslag, fortæller Rasmus Stuhr Jakobsen fra udviklingsorganisationen Care, som her deler nogle af sine indtryk fra FN-topmødet med Altingets læsere.

Rasmus Stuhr Jakobsen, generalsekretær i Care og formand for Globalt Fokus deler sine indtryk fra FNs generalforsamling i New York. Billedet er fra en tidligere begivenhed. 
Rasmus Stuhr Jakobsen, generalsekretær i Care og formand for Globalt Fokus deler sine indtryk fra FNs generalforsamling i New York. Billedet er fra en tidligere begivenhed. Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Mikala Satiya Rørbech

”Så er "Pagten for fremtiden" netop blevet godkendt af FNs generalforsamling. Tillykke til verden.”

Beskeden kommer fra Rasmus Stuhr Jakobsen, generalsekretær i Care og formand for Globalt Fokus. Ligesom mange andre ngo-ledere er han i New York i disse dage, for at deltage i åbningen af FNs 79. generalforsamling.

Topmødet ”Summit for the future” er foregået i dagene op til generalforsamlingen, og mundede ud i godkendelsen af en ny fremtidspagt søndag aften, dansk tid.

FNs ny Pact for the Future er et politisk dokument og derfor ikke i sig selv juridisk bindende.

”Men det en start,” siger Rasmus Stuhr Jakobsen. Og pagten står ikke alene. Ud over de mange konkrete tiltag, som pagten lægger op til er der i tillæg vedtaget en deklaration for de fremtidige generationer og den digitale fremtid.

{{toplink}}
Altinget logoUdvikling
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget udvikling kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Udvikling

Læs også

Allerede lørdag kunne Rasmus Stuhr Jakobsen fortælle at ”Pagten for Fremtiden” næsten var over målstregen, godkendt af alle FNs medlemslande, undtagen Rusland, der skabte forsinkelse med nye krav til teksten.

”Vi står åbenlyst over for store udfordringer, men Pagten rummer også et stærkt budskab om håb. Det handler om, at vi kan skabe en bedre fremtid gennem samarbejde, solidaritet og innovation, og det er svært ikke at blive revet med,” lød meldingen fra Stuhr Jakobsen på det tidspunkt.   

Da manglede teksten kun de få endelige godkendelser, før den skulle sendes til afstemning.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024