Det har fondene givet penge til i løbet af sommeren

Unge i asylsystemet, renovering af Vor Frelsers Kirke og opgør med kønsnormer. Her er sommerens overblik over uddelinger fra de almennyttige fonde.

Der arbejdes på at&nbsp;renovere sandstenene på Vor Frelsers Kirke på Christianshavn. Dette renoveringsarbejde støttes af A.P. Møller Fonden.<br>
Der arbejdes på at renovere sandstenene på Vor Frelsers Kirke på Christianshavn. Dette renoveringsarbejde støttes af A.P. Møller Fonden.
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Nadeen AicheAmalie Skourup Juul Jensen

Denne sommer har grøn omstilling været i centrum for fondsbevillingerne.

Fonde som Nordea-fonden, Tuborgfondet og Realdania har blandt andet støttet projekter, der bekæmper brug-og-smid-væk-kulturen, fremmer grøn omstilling i industrien, og udvikler nye landbrugsteknikker.

Blandt sommerens fondsbevillinger finder man også støtte til Vor Frelsers Kirke, unge i asylsystemet og opgør med kønsnormer.

Se hele listen, som er udarbejdet af Fondenes Videnscenter, herunder.

UngHavn projektet

UngHavn opstod i Holbæk, hvor Ungdomsskolen, Nationalmuseet og Kystliv Holbæk gik sammen om at give unge mulighed for at prøve kræfter med det maritime liv, og åbne de unges øjne for nye udviklingsmuligheder med afsæt i det fællesskab, som de praktiske opgaver og oplevelserne skaber. Erfaringerne fra Holbæk er så positive, at de nu skal bredes ud til yderligere syv kommuner: Roskilde, Faaborg-Midtfyn, Middelfart, Svendborg, Guldborgsund, Helsingør og Jammerbugt.

Beløb: 8 millioner kroner. 

Tegnestuen ReVærk vinder arkitektkonkurrence

Den aarhusianske tegnestue ReVærk skal tegne KFUM-Spejdernes byggeri ved Houens Odde. Det internationale spejdercenter har modtaget 50 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal til en omfattende fornyelse af centeret, som ligger i unikke rammer ved skov og fjord.

Altinget logoFonde
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fonde kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fonde

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024