EU-talsmand: Intet problem med danske regler

EU: De danske krav til familiesammenføringer er i fuld overensstemmelse med EU's nye retningslinjer, fastslår talsmand for Kommissionen.
Christian Juhl Mølgaard

"Der er er intet i kommissionens nye retningslinjer, der strider imod den praksis, der eksisterer i medlemslandene nu. Dermed er der heller ikke noget i retningslinjerne, der strider mod den praksis, som Danmark anvender i dag."

Det fastslår Michel Cercone, der er talsmand for EU's kommissær for retfærdighed, frihed og sikkerhed, Jacques Barrot, over for Jyllands-Posten. 

Det vil derfor ikke skabe problemer for Danmark, når EU-Kommissionen på torsdag offentliggør et nyt sæt retningslinjer for, hvordan de 27 medlemslande skal behandle ansøgninger om familiesammenføringer i fremtiden.

Kendskab til danske regler 
Michel Cercone kender de danske regler i detaljer, idet han spillede en central rolle, da VK-regeringen i september sidste år bad Kommissionen om accept af en ny dansk fortolkning af EU's opholdsdirektiv, efter at den såkaldte Metockdom fra EF-domstolen tvang Danmark til at lave om på en række regler om familiesammenføringer efter EU-reglerne.

Ligesom Kommissionens talsmand afviser Integrationsministeriet, at der skulle være store modsætninger mellem de danske regler og retningslinjerne fra Kommissionen, således som det er blevet fremført af Ugebrevet Mandag Morgen.

Kilde: Morgenavisen Jyllands-Posten

Dokumentation

Pressemeddelelse fra Integrationsministeriet, 29.06.2009

Flov kritik af den danske udlændingelovgivning: Udlændingereglerne er ikke i strid med EU-retningslinjer

- Det er en ualmindelig flov kritik en række medier i dag rejser mod den danske udlændingepolitik med urigtige påstande om, at dansk lovgivning er i strid med EU-retten. Sandheden er, at de gældende danske udlændingeregler ikke adskiller sig fra EU-reglerne om fri bevægelighed og familiesammenføring. Det kunne de samme medier have forsikret sig om, blot ved at læse Integrationsministeriets hjemmeside. Det siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech, der henviser til, at alle påstande kan gendrives.

Ifølge en række danske medier vil EU-kommissionen komme med retningslinjer på en række områder, der vil vise, at den danske udlændingelov er i strid med EU-retten.

"Udlægningen bygger på fuldstændig forkerte antagelser om de nuværende danske regler", siger integrationsministeren.

"Danmark er helt i overensstemmelse med kommissionens fortolkning, når vi eksempelvis ikke stiller krav til familiesammenførtes bolig, ligesom ansøgere naturligvis kan påklage et afslag på familiesammenføring.

Også postulatet om, at de danske udlændingemyndigheder - i modstrid med opholdsdirektivet - foretager systematisk kontrol med familiesammenføringssager, er forkert. Myndighederne foretager således ikke en forudgående systematisk kontrol, men alene en efterfølgende kvalitetskontrol af 25 pct. af familiesammenføringssagerne. Det er ikke i strid med EU-reglerne.

Udlægningen af, at de kommende retningslinjer fra EU-Kommissionen kolliderer med de danske regler, er altså forkert og baserer sig på faktuelle fejl. Det kan man ved selvsyn konstatere ved at læse vejledningen til danske statsborgere, der ønsker at søge om familiesammenføring efter EU-retten", forklarer integrationsministeren og opfordrer til, at man besøger Integrationsministeriets hjemmeside, hvis man er i tvivl om reglerne.
 
"Jeg vil i øvrigt opfordre til, at man venter med at foretage konklusioner på et løst grundlag, indtil EU-Kommissionen har offentliggjort sine retningslinjer på torsdag, og Ministerrådet har haft lejlighed til at drøfte dem efterfølgende på et kommende rådsmøde", slutter integrationsministeren.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024