Folketingets formand afviser ministers plan for Færdselssikkerhedskommissionen

Folketinget vil ikke betjene Færdselssikkerhedskommissionen, lyder det fra Folketingets formand, der dermed afviser transportministerens idé om at placere arbejdet i Transportudvalget. 

Folketingets formand, Søren Gade (V), mener ikke, at Folketinget kan betjene Færdselssikkerhedskommissionen.
Folketingets formand, Søren Gade (V), mener ikke, at Folketinget kan betjene Færdselssikkerhedskommissionen.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Transportminister Thomas Danielsen (V) har som del af finanslovsforslaget lagt op til, at Færdselssikkerhedskommissionen ikke længere skal være placeret i Transportministeriet.

I stedet har han foreslået, at Transportudvalget og dermed Folketinget påtager sig opgaven.

Men det vil Folketinget ikke, lyder det nu i et brev fra Folketingets formand, Søren Gade (V), til ministeren. 

"Sekretariatsbetjening af regeringsnedsatte kommissioner falder uden for rammen af opgaver, som Folketingets Administration kan påtage sig," skriver han i brevet, der fortsætter:

"På den baggrund ser udvalget ikke, at sekretariatsbetjeningen af Færdselssikkerhedskommissionen kan overdrages til Folketingets Administrationen i regi af Transportudvalget."

Færdselssikkerhedskommissionen har eksisteret siden 1986 og har blandt andet udgivet handleplaner for at nedbringe antallet af tilskadekomne og dræbte i trafikken.

Det er et vigtigt arbejde, mener Søren Gade, der derfor håber, at der kan findes en anden løsning på, så arbejdet kan fortsætte. 

"Det er udvalgets opfattelse, at Færdselssikkerhedskommissionen varetager en samfundsmæssig vigtig opgave i arbejdet med at forbedre trafiksikkerheden. Det er også tydeligt, at kommissionens arbejde har dannet ramme for betydningsfulde fælles indsatser på trafiksikkerhedsområdet på tværs af offentlige og private aktører," skriver han i brevet. 

Ministerens forslag om at adskille Færdselssikkerhedskommissionen fra Transportministeriet er en del af det foreslåede opgavebortfald på Transportministeriets område. 

Altinget logoTransport
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget transport kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Transport

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024