L 7 B (Erhvervsministeriet)(Vedtaget)

Forslag til lov om ændring af søloven og tinglysningsafgiftsloven. (Justering og klarificering af reglerne om udenlandske ejeres adgang til at få skibe under dansk flag og forenklet registrering af rettigheder i mellemstore fritidsfartøjer).

Med lovforslaget justeres reglerne for udenlandske rederiers adgang til at sætte skibe under dansk flag. Rederier fra tredjelande sidestilles med EU-/EØS-lande i forhold til det såkaldte etableringskrav, ligesom de krav, der følger i medfør af det såkaldte aktivitetskrav, klarificeres. Kravet om, at der skal dokumenteres aktivitet, bl.a. økonomisk aktivitet, i Danmark bevares. Med lovforslaget er det hensigten at tydeliggøre, hvilken aktivitet der skal til, for at udenlandske rederier kan sætte skibe under dansk flag. Denne del af loven træder i kraft den 1. januar 2018.

Panterettigheder i mellemstore fritidsfartøjer (5-20 BT) registreres i dag i skibsregistret. Med lovforslaget vil registreringen fremadrettet skulle ske i personbogen, hvor registreringen sker digitalt og med færre administrative dokumentationskrav end i skibsregistret. Denne del af loven træder i kraft den 1. marts 2018.

Lovforslag som vedtaget

Høringssvar

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Brian Mikkelsen

Adm. direktør, Dansk Erhverv, bestyrelsesformand, Nationalmuseets Museumsråd, bestyrelsesnæstformand, Kraks Fond, bestyrelsesnæstformand, Ove K investfond, formand, Ordrupgaard Advisory board, bestyrelsesmedlem, ATP, bestyrelsesmedlem, Pension Danmark
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024