Mastodonter og miniputter kæmper om roret ombord på erhvervslivets supertanker

Dansk Industri byder alle virksomheder velkommen - store som små. Det brede fokus i landets største erhvervsorganisation går ud over de mindste virksomheder, mener kritikerne. I Tølløse har en direktør taget kampen op.

Med hovedsæde i Industriens Hus på Rådhuspladsen udgør Dansk Industri en sværvægter blandt de danske interesseorganisationer. Men bag de arkitekttegnede facader udspiller der sig en magtkamp mellem store og små medlemmer.
Med hovedsæde i Industriens Hus på Rådhuspladsen udgør Dansk Industri en sværvægter blandt de danske interesseorganisationer. Men bag de arkitekttegnede facader udspiller der sig en magtkamp mellem store og små medlemmer.Foto: Katrine Emilie Andersen/Ritzau Scanpix

 

En dag i foråret troppede en lille hær af direktører fra Dansk Industri op hos virksomheden Woodfiber i Tølløse.

Virksomheden, der arbejder med træfiberisolering, var nemlig ud af det blå blevet genstand for stor opmærksomhed fra ledelsen i Danmarks største erhvervsorganisation.

Det skyldes et interview, som Woodfibers direktør, Henrik Andreasen, i marts 2022 gav til Altinget. I interviewet fortæller han, at Woodfiber har meldt sig ud af Dansk Industri, fordi erhvervsorganisationen "åbenbart er for de store spillere og er helt blinde for mindre virksomheder, som har et enormt vækstpotentiale".

Efter Henrik Andreasens offentlige kritik af Dansk Industri fik han en DI-direktør i røret. Han husker ikke hvem, for "der er jo så mange direktører derinde".

"Jeg blev spurgt, om jeg ville tage et møde i Industriens Hus, men da det er så bøvlet at komme ind til Dansk Industri både med hensyn til trafik og parkering, inviterede jeg i stedet DI ud til vores lille showroom," fortæller Henrik Andreasen.

Så når Henrik Andreasen ikke vil lægge et visit forbi Industriens Hus ved Rådhuspladsen, må industriens førende lobbyister drage til Tølløse.

Ifølge Woodfiber-direktøren var det "toppen af poppen" fra Dansk Industri, der mødte op. Og de havde et særligt løfte med.

Dansk Industris store iver efter at gentegne Woodfiber som medlem er et godt eksempel på den fremtrædende plads, de små og mellemstore virksomheder – forkortet SMV'er - har fået i den erhvervspolitiske debat.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Erhverv

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024