Norske myndigheder er tavse: Vil ikke svare på, om oliejagt har brudt med miljøregler

De norske myndigheder vil ikke svare på, om oliejagten i Norge også kan være foregået i strid med en række centrale miljøregler, som det har været tilfældet i Danmark.

Norge har siden det første store fund i Ekofiskfeltet sydvest for Stavanger i 1969 været en af verdens største eksportører af olie og gas. 
Norge har siden det første store fund i Ekofiskfeltet sydvest for Stavanger i 1969 været en af verdens største eksportører af olie og gas. Foto: Ole Berg-Rusten/AP/Ritzau Scanpix
Balder Haarklou Jensen

Denne artikel har oprindeligt været bragt i Altinget Norge 23. september 2024. 

Mens myndighederne i Danmark har afdækket flere årtier med lovbrud i tilladelserne til den danske olie- og gasjagt i Nordsøen, er der væsentligt færre informationer af hente om den norske oliejagt.

Vi har ingen kommentar til sagen.

Det norske energiministerium, Energidepartementet

Altinget har spurgt det norske energiministerium, Energidepartementet, om de er bekendt med de danske fejl, og om de har haft kommunikation om fejlene med de danske myndigheder.

Videre har Altinget spurgt, om de samme fejl er blevet undersøgt i Norge, og om det er aktuelt at etablere en undersøgelse som den danske, hvis det ikke er sket før.

Men det ønsker de norske myndigheder altså ikke at svare på.

”Vi har ingen kommentar til sagen og anbefaler, at spørgsmål rettes direkte til de danske myndigheder,” lyder det korte svar fra Energidepartementet til alle spørgsmålene.

Fra Energistyrelsen i Danmark er der dog heller ikke hjælp at hente. Styrelsen "har ikke tilstrækkelig indsigt i øvrige landes praksis" til at besvare spørgsmålene, lyder meldingen.

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024