Ordfører om Københavnerforslag: ”Jeg har været bekymret for, om de eneste stillere ville være Stop Lynetteholmen eller Amager Fælleds Venner”

Det første og eneste Københavnerforslag, der nogen sinde har fået underskrifter nok til at blive behandlet, er nu både vedtaget og finansieret. Men er det nok til at kalde ordningen en succes? Og styrker borgerforslag overhovedet demokratiet? Vi har spurgt en politiker og en ekspert.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Er borgerforslag blot endnu en kanal, som ngo’er og organisationer med et helt eller delvist professionelt korps af ambassadører, interessevaretagere og lobbyister kan bruge til at påvirke politikere?

Jeg har intet imod de to organisationer, som jeg synes er en vigtig del af demokratiet, men de bruger sociale medier på en måde som er helt vild, så de ville hurtigt kunne få et forslag igennem til behandling

Laura Rosenvinge
Politisk ordfører, medlem af borgerrepræsentationen, S

I Københavns kommune er spørgsmålet aktuelt på bagkant af budgetforliget, som indeholdt finansiering af det første og eneste behandlede borgerforslag, i hovedstadskommunen kaldet Københavnerforslag.

Det blev stillet af en gruppe borgere, som alle har en relation og kalder sig ambassadører til ngo’en TUBA.

Og det er Laura Rosenvinge, politisk ordfører for S og medlem af borgerrepræsentationen i København rigtig glad for. Af flere årsager.

For det første på grund af forslagets indhold – det giver københavnere mellem 14-35 år, som er opvokset op i misbrugshjem behandlingsgaranti inden for 180 dage.

{{toplink}}
Læs også

For det andet fordi det gør en bekymring, hun som fortaler for borgerforslagsordningen havde haft, til skamme:

”Helt ærlig har jeg har været lidt bekymret for, at de eneste stillere af borgerforslag ville blive Stop Lynetteholmen og Amager Fælleds Venner. Jeg har intet imod de to organisationer, som jeg synes er en vigtig del af demokratiet, men de bruger sociale medier på en måde som er helt vild, så de ville hurtigt kunne få et forslag igennem til behandling. Og hvis de var de eneste, der stillede forslag, som aldrig ville blive vedtaget, så kunne der nærmest gå rutine i den,” fortæller hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024