Skal fodboldklubben være fremtidens jobcenter for udsatte unge? Vi kan ikke flytte dem med politiske initiativer, siger ministeren

De 43.000 unge uden job og uddannelse er én af regeringens mærkesager og snart præsenteres en plan. Altinget var med, da F.C. København og Danmarks Idrætsforbund forleden inviterede beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen i Parken, som måske skal være fremtidens jobcenter. 

Ane Halsboe-Jørgensen var på besøg i Parken 16. september.
Ane Halsboe-Jørgensen var på besøg i Parken 16. september.Foto: presse, F.C. København
Jeppe Højberg Sørensen

”Hver eneste af de unge mennesker skal have en følelse af, at de kan noget, og at der er brug for dem. Det er svært at levere fra det offentliges side. Der er vi helt afhængige af, at der er nogle andre, der vover et øje,” siger Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Beskæftigelsesministeren står nær græstæppet i Parken og taler om en politisk genganger, som på tværs af ideologiske skel er blevet udråbt til et af tidens største problemer.

Nemlig at 43.000 unge står uden job og uddannelse.

Det matcher fint med ministerens ambitioner, at politikkens vante rammer er udskiftet med tribuner, røde plastiksæder og græsbeklædt muld.

Ifølge Ane Halsboe-Jørgensen rækker de sædvanlige svar fra kommuner og Christiansborg nemlig ikke, når det centrale spørgsmål rejses. Hvordan skal de unge hjælpes?  

Startblokken

Startblokken blev lanceret i februar 2024. Aktuelt er Viborg F.F., Lyngby Boldklub, F.C. København og AaB en del af projektet, der retter sig mod unge uden job og uddannelse i alderen 18-29 år. 66 unge er på nuværende tidspunkt startet i et forløb. 

Startblokken er finansieret med 44,5 millioner kroner fra Grundfos Fonden, Spar NordFonden, Det ObelskeFamiliefond og Bikubenfonden.

”Vi kan ikke flytte dem med politiske initiativer. Det skal være et samfundsløft. Vi bliver nødt til at tænke bredere,” siger hun.  

Årsagen til, at Ane Halsboe-Jørgensen denne dag har indfundet sig i Parken er, at man herinde, på F.C. Københavns hjemmebane, har sat sig for at bidrage til at lave det samfundsløft, ministeren ønsker sig.

Senest har hun meldt ud, at en politisk plan, der skal skabe forpligtende samarbejder mellem foreninger, virksomheder og kommuner, er på trapperne.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024