Thorning lykønsker Obama med genvalg

LYKØNSKNING: Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ønsker den amerikanske præsident Barack Obama tillykke med valget.
Foto: White House
Redaktionen
På Statsministeriets hjemmeside lykønsker Helle Thorning Schmidt (S) præsident Obama med genvalget:

"Jeg glæder mig til at fortsætte det tætte samarbejde. Jeg har mødt præsidenten i flere sammenhænge. Han er et inspirerende menneske med klare visioner for fremtiden. Især i krisetider har vi brug for visionære ledere, der skaber sociale forbedringer, holder sammen på fællesskabet og sikrer job og muligheder for de mange," skriver hun og fortsætter:

"USA og Danmark er nære og gamle allierede. Danmarks forhold til USA er afgørende for vores sikkerhed og vores velstand.

Vi deler mange værdier og interesser med USA. Vi skal fortsat have et stærkt samarbejde om de økonomiske udfordringer. Det er vigtigt for at skabe vækst og arbejdspladser.

Vi skal også fortsat have et stærkt samarbejde med USA om politiske udfordringer og på områder, der har betydning for vores fælles sikkerhed. Det gælder ikke mindst i Afghanistan, hvor afghanerne er i gang med at overtage ansvaret for sikkerheden i deres eget land. Vi har også fælles interesser, når det gælder samarbejdet i NATO, og i kampen mod pirateri og terror."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Barack Obama

Fhv. præsident, USA (Demokraterne)
Cand.jur. (Harvard 1991)

Helle Thorning-Schmidt

Fhv. statsminister (S), partiformand & MF, fhv. MEP, bestyrelsesmedlem, fhv. adm. direktør, Save the Children International, medformand, Facebooks Tilsynsråd
MA i europæiske studier (College of Europe, Brügge, Belgien 1993), cand.scient.pol. (Københavns Uni. 1994)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024