Ombudsmanden kritiserer, at gælden fra ubetalte børnebidrag stiger

Et gammelt it-system forhindrer skattemyndighederne i at bruge de mest effektive virkemidler til at inddrive gæld fra ubetalte børnebidrag. Det får gælden til at vokse.

Ombudsmand Niels Fenger kritiserer Gældsstyrelsen, da mængden af ubetalte børnepenge, danskerne skylder, vokser og vokser.<br>
Ombudsmand Niels Fenger kritiserer Gældsstyrelsen, da mængden af ubetalte børnepenge, danskerne skylder, vokser og vokser.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Chris Lehmann

Bunken af gæld, som danskerne skylder i børnebidrag vokser og vokser. Der kommer flere skyldnere til, eksisterende skyldnere får nye gældsposter, og så kommer der også renter på.

Men det er svært for skattemyndighederne at gøre noget ved, på grund af forældede it-systemer, og det afføder kritik fra Folketingets Ombudsmand.

"Det er efter min opfattelse meget utilfredsstillende, at den samlede restance for ikke forskudsvis udlagte børnebidrag fortsat er stigende," skriver Ombudsmanden i et brev til Gældsstyrelsen om sagen d. 16 december.

Altinget logoBørn
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget børn kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Børn

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024