Ghettoer skal have penthouselejligheder og kreative kunstnertyper

INTERVIEW: Lav store penthouselejligheder i toppen af blokkene og lok kreative iværksættere og kunstnertyper til med gratis husleje i stueetagen. Det bør være to af hovedpunkterne i en ny ghettostrategi, siger Manu Sareen (R).
Manu Sareen (R) foran Københavns Rådhus.
Manu Sareen (R) foran Københavns Rådhus.
Jørgen Skadhede

Man kunne jo tage den motorvej ovre i Jylland til 3 milliarder kroner og konvertere til en målrettet ghettoindsats. Det vil da være en pæn start og penge, som man kunne komme langt for.

Manu Sareen (R)
Integrationskonsulent og folketingskandidat
Fakta

Altingets ghettostafet

I de disse uger spørger Altinget en række af de mest centrale aktører og debattører om, hvad regeringens nye ghettostrategi efter deres mening bør indeholde. I denne uge har vi spurgt Manu Sareen (R), som er integrationskonsulent og medlem af Borgerrepræsentationen i København.

Glem alt om nedrivning og indvandrerkvoter. Ghettoerne kan kun forandres indefra. Sådan lyder opfordringen til regeringen fra de Radikales folketingskandidat Manu Sareen.

Han har været aktiv i debatten om de udsatte boligområder i en årrække. Og som integrationskonsulent har han haft problemerne tæt inde på livet.

"Problemerne i ghettoerne skal løses indefra. Glem alt om at tvinge folk til at flytte og ideer om at rive hele skidtet ned. Løftet skal komme indefra, hvis ghettoerne skal komme til at blomstre," siger Manu Sareen.

Den indisk fødte Sareen kom til Amager som tre-årig og kender især til de udsatte boligområder i København, hvor han siden 2002 har været medlem af Borgerrepræsentationen.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024