Alment byggeboom styrer forbi yderkommunerne

NYBYGGERI: Efter flere års tørke ventes der at blive sat gang i byggeriet af næsten 17.000 almene boliger i år. Men byggeboomet er koncentreret om de store vækstbyer og styrer helt uden om yderkommunerne, hvor mange almene boliger står tomme.
Jørgen Skadhede
Når byggekraner og håndværkere går i gang med at opføre de 16.774 nye almene boliger, som kommunerne har tænkt sig at opføre i år, går yderområder glip af byggeboomet og den medfølgende vækst.

Antallet af tilsagn til nybyggeri af almene boliger er det højeste i 30 år, men byggeboomet rammer skævt, fordi det kun er koncentreret i de store vækstkommuner, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

De nye boliger skal således primært opføres i de store byer som København, Aarhus, Aalborg samt de store østjyske vækstkommuner, mens der kun er meget få eller slet ingen byggeplaner i de traditionelle yderområder, hvor der derimod står mange almene boliger tomme.

Tomme boliger i udkants-kommuner
Antallet af tomme almene boliger har været stærkt stigende i udkantsområderne de seneste år, så der nu står over 3.000 almene boliger tomme på landsplan.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024