Byggesagkyndige skoser Boligudvalgets "skarpe" beretning

KRITIK: Folketingets By- og Boligudvalg er gået i rette med forsikringsselskaber, der snyder med brugen af byggesagkyndige. Foreningen af uafhængige bygningssagkyndige kalder imidlertid beretningen en pseudo-irettesættelse. Venstre afviser.
Tyson W. Lyall
Fakta
Uddrag fra beretningen:

* Et flertal i udvalget (med undtagelse af Liberal Alliance) pålægger erhvervs- og vækstministeren at indskærpe over for forsikringsbranchen, at forsikringsselskabernes praksis med skyggerapporter og ekstra omkostninger for forbrugerne er i strid med lovens intentioner og bør stoppes.

* Erhvervs- og vækstministeren pålægges en gang årligt i april at give en tilbagemelding til udvalget om forsikringsselskabernes praksis med skyggerapporter eller anden interessekonflikt i formidlingen af tilstandsrapporter.

* Udvalget pålægger justitsministeren løbende at overvåge, om reglerne i forbindelse med bestilling af tilstandsrapporter bliver overholdt, og inden den 30. oktober 2012 give en samlet rapportering til udvalget om dette.

* Udvalget pålægger erhvervs- og vækstministeren løbende at udarbejde statistik over, hvor mange tilstandsrapporter der er behæftet med fejl, og inden den 30. oktober 2012 give en samlet rapportering til udvalget om dette.

* Udvalget er indstillet på at se, om de gennemførte ændringer (af maj 2012, red.) får den ønskede effekt, og noterer sig, at Justitsministeriet i første halvår af 2017 vil afgive en redegørelse om, hvorvidt dette er tilfældet.


Kilde: Beretning 6 afgivet af By- og Boligudvalget den 7. juni 2012
Fakta
Sådan står sælger ved hussalg:

* Sælger kan selv finde en bygningssagkyndig og autoriseret elinstallatørvirksomhed på Boligejer.dk.

* Sælger kan lade sin ejendomsmægler kontakte et forsikringsselskab, der så finder en bygningssagkyndig og en autoriseret elinstallatørvirksomhed.
- Ejendomsmægleren har ingen indflydelse på valget af bygningssagkyndig og autoriseret elinstallatørvirksomhed.

* Sælger kan også henvende dig til et forsikringsselskab, som så finder en bygningssagkyndig og en autoriseret elinstallatørvirksomhed.


Kilde: Boligejer.dk
Foreningen for frie, uafhængige bygningssagkyndige (FUBE) giver Folketingets Boligudvalgs beretning om forsikringsselskabernes misbrug med huseftersynsordningen dumpekarakter.

Som Altinget | Bolig kunne berette i sidste uge, så betegnede Venstres boligordfører, Louise Schack Elholm, ellers beretningen som særligt skarp.

Men venstrekvindens grovfil må være særdeles sløv, mener Hans-Erik Bønnelykke, der er formand i FUBE.

"Konklusionen i denne rapport er, at Boligudvalget har opdaget et problem, og at de så skælder ud på forsikringsselskaberne, men tingene får alligevel lov at køre videre som hidtil," siger formanden, der særligt bider mærke i, at udvalget vil lade justitsministeren følge udviklingen på området frem mod 2017 (se faktaboks).

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024