Fem kommuner med i klyngeprojekt for landsbyer

KLYNGE: Et stort pilotprojekt skal undersøge, om landsbyer ramt af affolkning kan styrkes gennem samarbejde i klynger. 50 landsbyer fordelt på fem kommuner er udvalgt til at deltage.

Landsbyer i mange dele af landet er ramt af fraflytning. Nu skal et klyngeprojekt undersøge, om der er fordele at hente, hvis landsbyer i et område går sammen i klynger, der koordinerer ressourcer og indsatser. <br><br>
Landsbyer i mange dele af landet er ramt af fraflytning. Nu skal et klyngeprojekt undersøge, om der er fordele at hente, hvis landsbyer i et område går sammen i klynger, der koordinerer ressourcer og indsatser.

Foto: Colourbox.dk
Mads Bang
Fakta
De fem kommuner:
Syddjurs, Ringkøbing-Skjern, Faaborg-Midtfyn, Vordingborg og Hjørring Kommune.



Kilde: Realdania

Mens der endnu ikke er nyt i forhandlingerne om regeringens vækstplan for udkantsområderne, så er 50 landsbyer udpeget til et stort pilotprojekt i forhold til at sikre landsbyerne i fremtiden.

Projektet er skabt af Realdania og DGI, som i samarbejde med 50 landsbyer i fem kommuner vil undersøge, om klyngedannelse og koordinering mellem landsbyer kan skabe et bedre grundlag for både aktiviteter og kommunal service i lokalsamfundene.

Det kan for eksempel være svært at opretholde forsamlingshus, idrætshal, købmand, bibliotek, skole og så videre i alle landsbyerne. Derfor er der behov for at koordinere på tværs af nabolandsbyer for at udnytte ressourcer og penge bedst muligt, lyder rationalet bag klyngedannelserne.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024