Hård kritik af Carsten Hansens sommerhuslov

SOMMERHUS: Advokat beskylder boligminister Carsten Hansen (S) for at ville lave særlov i sag om sommerhuse på Fyn. Ministeren afviser, at der er tale om særlovgivning.
Foto: MBBL
Mads Bang

Der er vist ikke nogen, der har set så målrettet lovgivning, siden vi havde Tvind-sagen.

Uwe Teichert
Advokat
Boligminister Carsten Hansen beskyldes for at bruge en ny lov til at blande sig i en gammel sag om leje af sommerhusgrunde på Fyn. Ministeren afviser kritikken. Foreløbig er loven strandet i Boligudvalget.

Sagen, hvor en udlejer af sommerhusgrunde i 2009 fik Landsrettens ord for, at han havde ret til at hæve grundlejen markant. Efter en lang tvist med lejerne af sommerhusgrundenen fik udlejeren ret.

Nu vil boligminister Carsten Hansen vedtage en lov, der beskytter lejere af sommerhusgrunde – og samtidig skal allerede indgåede kontrakter også omfattes af loven.

Det møder kritik fra Advokat Uwe Teichert, som førte sagen i 2009.

Dokumentation

Uddrag fra høringsnotatet om forslag til lov om sommerhuse på fremmed grund

6. Ikrafttrædelse

Forbrugerombudsmanden og Fritidshusejernes landsforening bemærker, at loven finder anvendelse på lejeaftaler, der indgås efter lovens ikrafttrædelse. Det foreslås imidlertid, at der udfærdiges en lovgivning, der inden for rammerne af erstatningsfri regulering også finder anvendelse på eksisterende lejemål, eventuelt med en passende overgangsperiode.

Kommentar: Det har ikke været hensigten, at loven skal gælde for eksisterende lejeforhold, idet risikoen, for at loven i så fald vil få ekspropriativ virkning, vurderes at være stor. Den foreslåede ordning indebærer derimod, at eksisterende lejemål vil blive omfattet af loven, når derefter genforhandling indgås en ny lejeaftale, herunder aftale om forlængelse af den hidtidige lejeaftale.


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024