Leje-forslag fra Enhedslisten fejet af bordet

FORSLAG: Enhedslistens forslag om at afskaffe den paragraf, der giver udlejere mulighed for at hæve huslejen ved gennemgribende renoveringer, faldt tirsdag med et brag i Folketingssalen. Det ærgrer Lejernes LO, der mener, at boligminister Carsten Hansen (S) er med til at afspore debatten.
Enhedslistens boligordfører, Lars Dohn, var tirsdag i Folketingssalen med et forslag om at afskaffe boligreguleringslovens § 5, stk. 2, der giver private udlejere mulighed for at hæve huslejen ved genudlejning af gennemrenoverede lejemål. Forslaget blev fejet af banen, og Lejernes LO kritiserer efterfølgende boligminister Carsten Hansen (S) for hans tilgang til debatten.
Enhedslistens boligordfører, Lars Dohn, var tirsdag i Folketingssalen med et forslag om at afskaffe boligreguleringslovens § 5, stk. 2, der giver private udlejere mulighed for at hæve huslejen ved genudlejning af gennemrenoverede lejemål. Forslaget blev fejet af banen, og Lejernes LO kritiserer efterfølgende boligminister Carsten Hansen (S) for hans tilgang til debatten. Foto: Screenshot fra FT.dk
Tyson W. Lyall
Fakta
Siden 1. juli 1996 har der i regulerede kommuner været mulighed for, at private udlejningsboliger, som er gennemgribende forbedret, kan genudlejes til en husleje, der ikke væsentligt overstiger det lejedes værdi, jf. § 5, stk. 2 i boligreguleringsloven. Bestemmelsen gælder for udlejningsboliger i store private udlejningsejendomme og anvendes overvejende i forbindelse med en fraflytning.

Kilde: Social- og Integrationsministeriet
Enhedslisten stod tirsdag mutters alene i Folketingssalen med et ønske om at afskaffe boligreguleringslovens § 5, stk. 2.

Paragraffen, der giver private udlejere mulighed for at hæve huslejen ved genudlejning af gennemrenoverede lejemål, er i følge partiet med til at sænke antallet af betalelige private udlejningsboliger.

Men ingen af Folketingets andre partier bakker op om Enhedslistens forslag, og det bunder ifølge Lejernes LO i en lang række misforståelser.

I tirsdagens folketingsdebat om Enhedslistens forslag (B 81, red.) var boligminister Carsten Hansen ifølge lejerne en af dem, der udmærkede sig ved ikke at forstå sagens egentlige kerne.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024