Lejere og udlejere kræver bedre husleje-info

LEJE: I et fælles brev stilet til boligminister Carsten Hansen (S) appellerer lejerne og udlejerne til, at ministeren skaber mere gennemsigtighed om huslejenævnenes afgørelser.
Tyson W. Lyall

Vi vil påpege det store behov for at gøre nævnenes afgørelser tilgængelige i en form, så så mange konflikter om lejens størrelse - som muligt - undgås.

Uddrag af lejernes og udlejernes fælles brev til Carsten Hansen
7. maj 2012
"Vi har brug for din hjælp, hr. minister".

Sådan lyder bønnen fra Lejernes LO og Ejendomsforeningen Danmark i et fælles brev til boligminister Carsten Hansen.

De to organisationer, der normalvis repræsenterer hver deres interessegrupper, er trætte af, at alt for mange sager ender i huslejenævnene.

Der findes én oplagt person, der kan gøre noget ved det, og det er ifølge organisationerne Danmarks boligminister.

Dokumentation
Sådan står der blandt andet i lovforslag L 113 om ændring af lov om leje, lov om midlertidig regulering af boligforholdene og lov om leje af almene boliger, som Carsten Hansen har fremsat:

"Med den foreslåede ændring indføres der hjemmel for ministeren for by, bolig og landdistrikter til at pålægge huslejenævn og beboerklagenævn at indberette forskellige oplysninger om de sager, som nævnene behandler. Ændringen skal ses i sammenhæng med det register til offentliggørelse af husleje- og beboerklagenævnsafgørelser, som det daværende Socialministerium har etableret i samarbejde med Grundejernes Investeringsfond."

"Til dette register indberetter nævn med mange sager afgørelser med principielle elementer på lejelovgivningens områder. Indberetningen sker via hjemmesiden huslejenaevn.dk. Særligt relevant kan registeret være for de nævn, som kun behandler et mindre antal sager, og dermed ikke har et større erfaringsmæssigt grundlag at træffe afgørelser på."


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024