Minister dumper kommuner uden plan for udsættelsestruede

UDSAT: En ud af fire kommuner har ikke en fast procedure, når der lander en underretning, om at en borger snart bliver sat ud af sin lejlighed. Boligministeren mener ikke, det er godt nok.

Der er børn involveret i 30 procent af de udsættelsessager, som kommunerne underrettes om, inden de skal behandles i fogedretten, <br>
Der er børn involveret i 30 procent af de udsættelsessager, som kommunerne underrettes om, inden de skal behandles i fogedretten,
Mads Bang

Interview med kommuner, hvor arbejdsgangene vedrørende håndtering af udsættelsessager ikke er defineret eller implementeret, viste, at arbejdsprocesserne i disse kommuner let bliver præget af en vis tilfældighed med hensyn til ansvar og opfølgning.

Ankestyrelsen

Man må sige rent ud, at nogle gør et stort arbejde, og der er nogen, hvor der er plads til forbedring. Det er ikke godt nok.

Carsten Hansen (S)
Boligminister
Fakta
Ankestyrelsens anbefalinger

Ankestyrelsen kommer med en række anbefalinger i analysen af indsatsen for at forhindre udsættelser.
  • Kommunerne bør årligt følge op på, hvordan kommunens indsats fungerer.
  • Kommuner bør udarbejde en fast praksis for, hvordan sagerne bliver behandlet, herunder hvordan man sikrer samarbejdet mellem forvaltningerne i kommunen.
  • Kommuner med særligt udsatte borgere kan med fordel få en fast procedure for, hvordan de får kontakt med borgerne. Det kan for eksempel være, at en medarbejder ringer eller tager ud til borgeren, hvis han eller hun ikke har reageret på to breve.

Kilde: "Støtte og rådgivning til udsættelsestruede lejere", Ankestyrelsen, 2014

Boligminister Carsten Hansen (S) er utilfreds med, at hver fjerde kommune ikke har en fast plan for, hvordan man håndterer truende udsættelsessager.

En ny undersøgelse fra Ankestyrelsen viser, at hver fjerde kommune ikke har skriftlige retningslinjer for, hvad der skal ske, når kommunen får en underretning om en udsættelse. Hver femte kommune har ikke nogen speciel indsats for udsættelsessager, der rammer børnefamilier.

Samtidig er det kun lige knap hver anden kommune, som har en strategi for at begrænse antallet af udsættelser.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024