Realkreditrådet slår tilbage på Venstre-angreb

KREDIT: Venstre vil have erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) til at vride armen om på realkreditinstitutterne, så de ikke for fremtiden undlader at låne penge til boligkøb i udvalgte udkantsområder. Vi følger blot loven, lyder modsvaret fra Realkreditrådet.
Foto: Panoramio
Tyson W. Lyall

Det korte af det lange er, at vi er nødt til at overholde lovgivningen, og det har danskerne også en interesse i, for ellers kan vi ikke have et godt og billigt realkreditsystem. Det er et politisk ansvar at forholde sig til de strukturelle forandringer i vores samfund. Realkreditinstitutterne skal overholde loven, så det, der belånes, er værdifast.

Ane Arnth Jensen
Direktør, Realkreditrådet
Der er politisk pres på realkreditinstitutterne for at yde boliglån til yderområderne.

Men institutternes brancheforening, Realkreditrådet, skubber presset væk. Vi vurderer alle på samme vis, ellers ville vi bryde loven, lyder det fra rådets direktør.

Venstres Flemming Damgaard Larsen opfordrer ellers erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) til at tale alvorsord med institutterne. Liberal Alliance ryster på hovedet af sine oppositionsfæller.

V vil sende Sohn i slagmarken
Den lille ø, Årø, øst for Haderslev blev for en måned siden verdenskendt i Danmark. Realkreditinstituttet BRFkredit meldte nemlig offentligt ud, at man ikke ønskede at låne penge ud til huskøb på øen, og det faldt mange for brystet.

Dokumentation

Forud for samrådet har Flemming Damgaard Larsen (V) stillet følgende spørgsmål til erhvervs- og vækstministeren Ole Sohn (SF):

I forbindelse med BRFkredits afvisning af at finansiere køb af ejendomme på Årø i Lillebælt og realkreditinstitutternes generelle tilbageholdenhed med at belåne ejendomme i landdistrikterne og på småøerne, bedes ministeren redegøre for sin holdning til dette problem samt for, hvilke initiativer ministeren vil tage over for realkredit- og pengeinstitutterne for at sikre, at der ikke opstår sorte pletter på Danmarkskortet, hvor man, på trods af en sund privatøkonomi, ikke kan opnå finansiering til køb af ejendomme. 


Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024