S-SF har lagt "rollinge-regel" i seng

GHETTO: Inden valget ville S-SF forbyde problembørn under 13 år at færdes alene udenfor i landets ghettoområder efter kl. 22.00. Den ide er nu lagt i skuffen, og figurerer ikke længere på partiernes dagsorden for de udsatte boligområder.
S og SF har tidligere foreslået at indføre et udgangsforbud for "problembørn" under 13 år i de udsatte boligområder. Den ide er imidlertid blevet gemt godt væk i dag. Venstre kritiserer ministeren for ansvarsforflygtigelse, mens DF gerne overtager forslaget.
S og SF har tidligere foreslået at indføre et udgangsforbud for "problembørn" under 13 år i de udsatte boligområder. Den ide er imidlertid blevet gemt godt væk i dag. Venstre kritiserer ministeren for ansvarsforflygtigelse, mens DF gerne overtager forslaget. Foto: colourbox.com
Tyson W. Lyall
Fakta

Sådan stod der i S-SF's ghettoudspil fra oktober 2010 

Problembørn under 13 år må ikke færdes udenfor hjemmet uledsaget efter kl. 22:00
For mange problembørn strejfer rundt i de udsatte boligområder efter mørkets frembrud, hvor de lærer unoder af de ældre unge. Samfundet skal hjælpe med at vise grænser, hvor forældre ofte i af- magt svigter.

Derfor skal SSP-samarbejdet i kommunen, såfremt der er problemer med omstrejfen- de problembørn, kunne træffe beslutning om, at de ikke må færdes udenfor hjemmet med mindre, de er ledsaget af en voksen efter kl. 22:00.

Hvis problembørn overtræder påbuddet skal politiet led- sage de unge hjem til deres forældre. Hvis problembørnene ikke ændrer adfærd overdrages sagen til de sociale myndigheder.


Kilde: Ny tryghed i udsatte boligområder

Problembørn under 13 år behøver ikke længere at kigge sig over skulderen efter S-SF-politikere, hvis de befinder sig i en såkaldt ghetto efter kl. 22.00.

For modsat partiernes ønske i det fælles ghettoudspil "Ny tryghed i udsatte boligområder" fra oktober 2010, så lader den tanke nu til at være lagt i seng. Mens boligminister Carsten Hansen (S) ikke har ønsket at kommentere på forslaget, så bekræfter partiets boligordfører Jan Johansen, at ideen ikke er en del af politikken på området p.t. SF's boligordfører Eigil Andersen har kun været på sin post i et halvt år, men bekræfter, at han ikke har hørt forslaget omtalt i sin tid som ordfører.

Ny debat om utryghed
Da Center for Boligsocial Udvikling i april offentliggjorde undersøgelsen "Tryghed i danske byområder", viste den blandt andet, at 26 procent af beboerne i de udsatte boligområder føler sig utrygge – mod blot 16 procent i andre byområder.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024