Birgitte Bergman
spørger
Morten Bødskov

Vil ministeren bekræfte, at hvis de danske lystbådehavne fjernes fra Naturskadeordnin­gens ’negativliste’ , så vil de danske lystbådehavne selv skulle betale en betydelig andel af en evt. udbedring af skader på havnen som følge af stormflod?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Erhvervsudvalget, Spørgsmål 394

Vil ministeren bekræfte, at hvis de danske lystbådehavne fjernes fra Naturskadeordnin­gens ’negativliste’ (jf. §4, stk. 2 i Bekendtgørelse af lov om visse naturskader, LBK 1184 af 15.08.2022), og således vil kunne modtage erstatning fra Naturskadepuljen ved stormflodsskader, så vil de danske lystbådehavne selv skulle betale en betydelig andel af en evt. udbedring af skader på havnen som følge af stormflod? Dette da der vil skulle afregnes efter dagsværdien af lystbådehavnen samt betales en egenbetaling på 14 procent af dagsværdien i selvrisiko. I forlængelse heraf, bedes ministeren kommentere på, hvorvidt ministeren er enig i, at der derfor vil være et naturligt incitament for de danske lystbådehavne til at sikre, at konstruktioner er vedligeholdt, forstærket og klimasikrede?

Ministeren bedes konkret forholde sig til de oprindeligt stillede spørgsmål, og forholde sig til ministerens principielle holdning til Foreningen af Lystbådehavne I Danmark (FLID) uværende problemer?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024