100 nye fængselspladser

Justitsminister Lene Espersen (K) er tæt på politisk flertal for at omdanne to forladte asylcentre til midlertidige fængselspladser.
Tina Møller
To forladte flygtningelandsbyer skal omdannes til 100 midlertidige fængselspladser. 10-15 udlændinge, der sidder i fængsel med en udvisningsdom, skal udvises hurtigt. Og de danske fængsler skal indstille sig på at have flere indsatte end forudsat i resten af året.

Sådan ønsker justitsminister Lene Espersen (K) at gribe ind mod de stigende ventelister til de danske fængsler. På et møde i ministeriet i går tegnede der sig et flertal for forslagene, der skal hindre køen i at blive længere med det samme og begynde at nedbringe antallet af ventende fra september, når de nye midlertidige fængselspladser står klar.

»Det vil være synd at sige, at forslagene er de mest ideelle, men vi er i en ualmindelig dårlig situation«, sagde Lene Espersen efter mødet.

Ordførerne fra både Socialdemokratiet og de radikale var da også indstillet på at anbefale deres partier at sige ja til ministerens forslag, efter at de i går havde holdt møde med ministeren.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024