Se tallene: Sådan stemmer danskerne fordelt på køn, alder og indkomst

VÆLGERPROFILER: Har indkomst, boligform og uddannelsesniveau indflydelse på, hvor danskerne sætter deres kryds? Bliv klogere på, hvilke grupper partierne nyder mest og mindst opbakning fra i denne nye analyse af vælgerprofiler.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

I takt med din indkomst stiger, bliver du mere tilbøjelig til at stemme konservativt.

Er du under 24 år er der større sandsynlighed for, at du bliver hjemme i sofaen i stedet for at gå i stemmeboksen, end hvis du har fejret din 25-års fødselsdag.

Og hvis du er offentligt ansat, så ender dit kryds oftest ved et rødt parti.

Dokumentation

Om analysen

Analysen er foretaget for Altinget af Kasper Møller Hansen, der er valgforsker og professor i statskundskab ved Københavns Universitet.

Analysen er baseret på i alt 9.968 interviews foretaget af Kantar Gallup i perioden 1/4-20 til 30/6-20 og foretaget af Epinion i perioden 10/4-20 til 16/4-20 og 22/5-20 til 29/5-20. Analysen er justeret for døde og nye vælgere og er desuden vægtet op mod valgresultatet ved FV19, demografi og seneste snit af for målingerne.

Artiklen må citeres frit efter reglerne om god presseskik og med tydelig angivelse af Altinget som kilde. Gengives enkelte tal fra artiklen, skal det være med kildeangivelsen "Professor Kasper Møller Hansen for Altinget.dk på baggrund af interviews gennemført af Kantar Gallup og Epinion".

Bemærk: Grundet for få respondenter har hverken Borgerlisten eller Stram Kurs fået en vælgerprofil i artiklen. Ligeledes bør de øvrige tal om de to partier læses med forsigtighed.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024