Løkke-nej til Natursundhedsstyrelse

Claus Iversen
Sundhedsministeren mener, at den nuværende procedure vedrørende naturlægemidler er tilfredsstillende. Han afviser derfor et forslag om at oprette en Natursundhedsstyrelse.

Forebyggelses- og Patientrådet foreslår ellers, at man opretter en Natursundhedsstyrelse, der skal beskæftige sig med naturmedicin og ”lynhurtigt få indsamlet det nødvendige materiale, som beviser effektiviteten af naturmedicinen.”

Unødvendigt, skriver sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i et svar til Folketingets Sundhedsudvalg. Naturmedicinområdet administreres allerede på betryggende vis, og han vil derfor ikke til at oprette et nyt organ, oplyser Ugebrevet SundhedsTinget, som Altinget.dk står bag.

I dag må Naturlægemidler kun markedsføres i Danmark, når der foreligger en godkendelse fra Lægemiddelstyrelsen. Styrelsen skal samtidig godkende de virksomheder, der fremstiller disse præparater.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024