WTO-sammenbrud en stor skuffelse

Claus IversenGitte Madsen
Skylden for, at WTO-forhandlingerne brød søndag nat, lægges på de såkaldte G21-lande, som stod fast på deres krav. Desuden står lederen af forhandlingerne for skud. Direktør i Dansk Industri er ved at være træt af, at landbrugsstøtten altid er stopklodsen. Søndag nat smed Mexicos udenrigsminister, Luis Ernesto Derbez, så håndklædet i ringen. Medlemslandene stod ifølge ham stadig så langt fra hinanden, at det ville være spild af tid at fortsætte.

Direktør for den danske FødevareIndustri, Ole Linnet Juul, siger til Ugebrevet FødevareTinget leveret af Altinget.dk, at han ærgrer sig over sammenbruddet:

"Det er ærgerligt, at hele problematikken omkring landbrugsstøtten igen bliver stopklodsen for en helt igennem nødvendig multilateral aftale på verdensplan."

Som direktør for en industri, der betaler skyhøje priser for deres råvarer som følge af den massive landbrugsstøtte, vil han gerne snart se reelle forhandlingsresultater.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024