Sundhedsminister fravælger spindoktor

NYHED: Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) skal ikke have en spindoktor tilknyttet, men nøjes med ministeriets pressefolk.
Foto: Altinget.dk: Ole Nikolaj Toft
Anders Heissel
Fakta

Fakta om pressechef/særlig rådgiver:

  • Både en pressechef og en særlig rådgiver fungerer som embedsmand under ministeren. Dog er en særlig rådgiver ansat på en anden måde, der giver vedkommende en mere fri rolle i forhold til at arbejde med eksempelvis partiarbejde. En særlig rådgiver ryger desuden ud af jobbet, så snart en minister stopper. En særlig rådgiver er altså ansættelsesmæssigt tættere knyttet til ministeren end en pressechef.

 

  • De fleste ministre har en særlig rådgiver ansat. Ud over Jakob Axel Nielsen har dog hverken velfærdsminister Karen Jespersen (V), udenrigsminister Per Stig Møller (K), klima- og energiminister Connie Hedegaard (K) eller integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) en særlig rådgiver. De har dog pressemedarbejdere ansat.

De fleste ministre har en, og den nye sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) har tidligere haft en.

Men som nyudnævnt sundhedsminister har han valgt ikke at ansætte en spindoktor. Jeg får rigelig hjælp, siger Jakob Axel Nielsen til Altinget.dk.

"Det er ikke fordi, jeg har noget religiøst forhold til, om særlige rådgivere er godt eller skidt. Min praktiske tilgang til det er, at jeg får en fuld og god bistand med den bemanding, der er til rådighed i ministeriet. Og de rent partimæssige ting klarer jeg selv eller får hjælp til af den konservative pressetjeneste," siger Jakob Axel Nielsen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024