SF's lokalformænd er ikke repræsentative

NYHED: Kun 23 procent af lokalforeningsformændene har meldt sig ind i SF, efter partiet begyndte at ændre kurs. Blandt SF-medlemmerne som helhed er tallet 67 procent.
Rundringninger til SF's lokalformænd siger ikke meget om stemningen i partiet.
Rundringninger til SF's lokalformænd siger ikke meget om stemningen i partiet.Foto: colourbox.com
Erik Holstein
"Partiledelsens nye kurs har ikke opbakning fra baglandet. Tre ud af fire lokalformænd mener..."

Sådan lyder en klassisk skabelon for journalistiske artikler, uanset om det gælder baglandet hos Konservative eller hos Enhedslisten. Men i forhold til SF - der har landsmøde i den kommende weekend - vil en rundrigning til lokalformændene vise meget lidt om, hvor stærkt ledelsen står i baglandet. For de lokale formænd er i langt højere grad repræsentanter for "det gamle SF", end hvad der er typisk for medlemsskaren generelt.

Nye data, som Altinget | Christiansborg har fået adgang til, viser således, at under en fjerdedel af SF's lokalformænd har meldt sig ind, efter Villy Søvndal satte en ny kurs for SF.

Skillelinje i 2006
Villy Søvndal blev valgt som ny SF-formand i april 2005, og partiet begyndte gradvist at ændre politik i starten af 2006. Her kom den nye formand med sine første angreb på "muslimske mørkemænd", mens SFU på sit landsmøde i foråret 2006 vedtog en skarp resolution mod "venstrefløjens lalletolerance i udlændingepolitikken". En udvikling, der siden er blevet skærpet, blandt andet med Søvndals angreb på Hizb-ut-Tahrir.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024