Analyse af 
Niels Th. Dahl

Radikale regeringskvaler

ANALYSE: Det kan blive et valg mellem pest og kolera for De Radikale, når de skal afgøre, om de vil gå med i en S-SF-regering eller ej.
Margrethe Vestager kan blive stillet i et ubehageligt valg, når hun sammen med sin folketingsgruppe skal afgøre, om De Radikale vil gå med i en S-SF-regering eller ej. Partiet risikerer marginalisering både indenfor og udenfor.
Margrethe Vestager kan blive stillet i et ubehageligt valg, når hun sammen med sin folketingsgruppe skal afgøre, om De Radikale vil gå med i en S-SF-regering eller ej. Partiet risikerer marginalisering både indenfor og udenfor.Foto: De Radikale
Niels Th. Dahl

Hvis De Radikale hverken kan finde ud af at øve indflydelse under en borgerlig regering eller en socialdemokratisk, så begynder det at blive svært for dem overhovedet at finde eksistensberettigelsen.

Niels Th. Dahl
Journalist

For ethvert andet parti ville det ligne et drømmescenarie. 

Hvis magtbalancen i dansk politik skifter efter næste valg, sådan som meningsmålingerne spår, kan Helle Thorning-Schmidt kun blive statsminister med hjælp fra de radikale mandater, og partiets mandater kan derfor for første gang i 10 år få realpolitisk indflydelse.

Umiddelbart ganske gode udsigter for et parti, der i mere end 100 år har haft det som noget nær sin eksistensberettigelse at tage del i magtudøvelsen i Danmark, og som derfor har haft overordentligt vanskeligt ved at finde sig til rette i sin rolle på den absolutte oppositionsbænk siden valget i 2001.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024