50.000 som garanti for visum

Sandra Schwartz

Der siges jo nej til visum, hvis der er en stor risiko for, at vedkommende ikke vil tage hjem igen. Det giver en masse udgifter til sagsbehandling og hjemsendelse. Men garantien her vil så kunne inddrages i de tilfælde, hvor den besøgende ikke vil rejse hjem

Bertel Haarder
Integrationsminister (V)
Bertel Haarder, integrationsminister (V) vil stille forslag om foreslår, at danskere, der i dag ikke kan få besøg af udenlandske familiemedlemmer eller venner, fremover skal have lov, hvis de lægger en klækkelig kaution.

»Visumreglerne skal lempes for almindelige mennesker, der gerne vil have besøg af personer fra risikolande. Lempelsen vil bestå i, at de i visse tilfælde, hvor de ellers ikke ville kunne få det, kan opnå visum til personerne mod at stille en garanti,« siger integrationsminister Bertel Haarder (V).

Kautionen foreslås sat til 50.000 kr og skal sikre, at værten er interesseret i, at gæsterne rejser igen.

»Der siges jo nej til visum, hvis der er en stor risiko for, at vedkommende ikke vil tage hjem igen. Det giver en masse udgifter til sagsbehandling og hjemsendelse. Men garantien her vil så kunne inddrages i de tilfælde, hvor den besøgende ikke vil rejse hjem.« pointerer Bertel Haarder.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024