Året 06/07: Irak, velfærd og valg i utide

BAGGRUND: Folketingets år går snart på hæld, og politikerne husker året for Irak og velfærd samt startskud til næste valgkamp.
Der er måske snart udsigt til friske valgplakater, da valgrygterne nu rumler på Christiansborg med knap 2 år tilbage af valgperioden.
Der er måske snart udsigt til friske valgplakater, da valgrygterne nu rumler på Christiansborg med knap 2 år tilbage af valgperioden.
Henrik Theil

Jeg fornemmer, at dette folketingsår kan blive det sidste inden et valg. Inden nedslidningen af den offentlige sektor på børnepasning og ældreområdet bliver for synlig, og når meningsmålingerne er med regeringen, så fornemmer jeg, at Anders Fogh pønser på et valg.

Villy Søvndal
SFs formand
Fakta

Folketingsåret går fra første tirsdag i oktober til samme dag det følgende år, men møderækken på Christiansborg slutter typisk lige inden Grundlovsdag.

Der er gået godt to tredjedele af perioden med møder i Folketinget, og med samme tempo i de sidste par måneder frem til Grundlovsdag svarer arbejdsmængden stort set til den gennemsnitlige arbejdsmængde i de seneste folketingsår.

Gennemsnittet for et folketingsår er i runde tal på 100 møder i Folketingssalen, 250-280 lovforslag, knapt 6000 § 20 spørgsmål og 120-130 spørgetimespørgsmål.


Kilde: "Tal og fakta" på Folketingets hjemmeside.

De 179 folkevalgte har siden Folketinget åbnede tirsdag den 3. oktober 2006 og frem til påskeferien deltaget i 71 møder, er blevet præsenteret for 205 lovforslag, ligesom de har stillet 3991 § 20 spørgsmål og 106 spørgsmål til besvarelse i Folketingets spørgetime.

Det er status med knap en tredjedel af folketingsåret 2006/2007 tilbage, og der er udsigt til mange flere møder, forslag og spørgsmål.

Men allerede nu har Altinget spurgt en række politikere, hvad de tror dette folketingsår bliver husket for. På tværs af partiskel er der enighed om, at de politiske højdepunkter er hjemtrækningen af de danske soldater i Irak og debatten om fremtidens velfærd. Og så peges der på, at valgkampen til næste folketingsvalg allerede er skudt i gang.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024