Afviser ministerskift

Sandra Schwartz

For Anders Fogh ville det blive alt for drabeligt at skifte ud nu. Folk kunne sige, at nu fik vi fjernet de uheldige helte. Men det kunne ligeså godt være, at man med en rokade kom til at vade rundt i noget, der alligevel vil være glemt om ti dage

Hans Jørgen Nielsen
Lektor Københavns Universitet
Ministerlisten er i praksis umulig at ændre, påpeger valgeksperter. Derfor afviser statsministeren vælgernes krav om udskiftninger af ministre.

Anders Fogh Rasmussen afviste i går blankt at følge sine forgængere, og det er der en ganske god forklaring på, påpeger valgeksperter:

»Anders Fogh er låst. Han tør ikke åbne for ballet af frygt for, hvor det vil føre hen,« siger lektor Hans Jørgen Nielsen, Københavns Universitet: »Hvis uroen havde skyldtes et par små-ministre, kunne det måske lade sig gøre. Men nu hvor det handler om finansminister Thor Pedersen (V) og beskæftigelsesminister Claus Hjort (V) er det håbløst«.

Anders Foghs afvisning var ikke til at tage fejl af, udløst af en Gallup i Berlingske Søndag:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024