Debat

A-kassekoncern må væltes - tør VK?

Koncentrat af lederen "A-kassekoncern må væltes - men tør regeringen?" i Berlingske Tidende 23/3 2005.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Det er fint, at beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) reagerer forarget på de opsigtsvækkende tal om arbejdsløshedsforsikringen, hans eget ministerium har samlet, og som refereres i dagens avis.(...)

Problemet er allerede velkendt. Der er blevet talt om og vredet hænder over dorske A-kasser i generationer, men systemets inerti har til dato skræmt alle regeringer, borgerlige såvel som socialdemokratiske, fra at tage fat på opgaven.(...)

De andre nordiske landes tal viser to ting: At det enestående overforbrug i de danske A-kasser hovedsageligt må forklares med institutionaliseret uduelighed. Og at et énstrenget, som udgangspunkt statsligt/kommunalt (og derefter gerne udliciteret) dagpengesystem er vejen frem. Dansk Folkepartis forandringsangst vil nok hindre det; men en handlekraftig regering ville ellers prøve at få indgrebet med allerede som en del af den kommende strukturreform.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Hjort Frederiksen

Fhv. MF (V), fhv. minister og partisekretær
cand.jur. (Københavns Uni. 1972)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024