Biskop angriber kirkeministeren

Biskoppen i Haderslev, Niels Henrik Arendt, anklager kirkeminister Tove Fergo (V) for at lyve om sin viden om brugen af kreativ bogføring i Kirkeministeriet.
Tina Møller
»I den nuværende situation er det fuldstændig afgørende, at kendsgerningerne i hændelsesforløbet fastholdes«, indleder Niels Henrik Arendt sit brev, som i går blev sendt på mail til både ministeren og Folketingets kirkeudvalg.

»Ellers vil det forpeste klimaet imellem stat og kirke i meget lang tid«, fortsætter biskoppen, som derefter opremser en række møder og andre kontakter med biskopperne, hvor det efter Niels Henrik Arendts opfattelse har været helt klart, at Tove Fergo kendte til både det økonomiske kaos i ministeriet og til brugen af kreativ bogføring.

Kreative bogføring har Tove Fergo flere gange nægtet at kende noget til, før det blev afsløret af Rigsrevisionen, som offentliggjorde sin beretning for en uge siden.

Men ifølge Niels Henrik Arendt blev den kreative bogføring drøftet på møder med ministeren både i maj og juni 2002.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024