COSAC styrker kontakt til parlamenterne

Nyt COSAC-sekretariat med dansker i spidsen skal styrke samarbejdet mellem de nationale parlamenter og Europa-Parlamentet. Både Folketingets formand Christian Mejdahl (V) og formanden for det danske Europaudvalg, Claus Larsen-Jensen (S) støtter udviklingen, men erkender, at projektet er sårbart.
Sandra Schwartz

Det er vigtigt, at de nationale parlamenter kommer tættere på hinanden, og at dette tillige omfatter et samarbejde med Europa-Parlamentet. Det er også vejen at gå i forhold til at imødegå befolkningernes udbredte skepsis over for EU.

Christian Mejdahl
Formand for Folketinget (V)
Fakta
COSAC er en forkortelse for ”Konferencen for Organer med Ansvar for Fællesskabsanliggender”. Den har eksisteret siden 1989, og er et mødeforum for europaudvalg i de nationale parlamenter i EU-landene samt medlemmer af Europa-Parlamentet.
  • Formål: At udveksle informationer om og erfaringer med EU-samarbejdet.
  • COSAC holder møder to gange årligt – én gang under hvert formandskab. Det er landet, der har formandskabet, der har til ansvar at afvikle mødet og forberede en dagsorden.

  • Kilde: Altinget.dk
    Bruxelles: Et nyt COSAC-sekretariat skal etableres i Bruxelles med det formål at styrke samarbejdet mellem de nationale parlamenter og Europa-Parlamentet.

    Folketingets Europaudvalg har indstillet Folketingets faste mand i Bruxelles, Morten Knudsen til at lede sekretariatet. Men som ethvert nyfødt projekt er det sårbart. Det erkender både formanden for Folketinget og formanden for det danske Europaudvalg.

    Mådeholden dansk glæde
    Formand for Folketinget Christian Mejdahl (V) er glad for udviklingen, men understreger at ”Rom ikke blev bygget på en dag, og at der stadig bygges”:

    ”Det er vigtigt, at de nationale parlamenter kommer tættere på hinanden, og at dette tillige omfatter et samarbejde med Europa-Parlamentet. Det er også vejen at gå i forhold til at imødegå befolkningernes udbredte skepsis over for EU. COSAC-samarbejdet er et udmærket sted at starte. Hvad angår inddragelsen af medlemslandenes faglige udvalg, så må det være næste skridt på vejen. I første omgang må vi koncentrere os om det her”, siger Christian Mejdahl til Altinget.dk.

    Altinget logoChristiansborg
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Christiansborg

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024