Dårlig kontrol med politiet

Politiets ulovlige efterforskningsmetoder tages ikke alvorligt nok i Justitsministeriet. Det spår Birgitte Brøbech i sin phd-afhandling. Justitsministeriet afviser kritikken.
Tina Møller
I forhørslokalet sidder en junkie med begyndende abstinenser. Foran ham siger en politibetjent, at junkien ikke får sin metadon, før han er kommet med en forklaring. Som rystelserne fra abstinenserne bliver værre, kommer forklaringen helt af sig selv. Efterfølgende vurderer en dommer i retten, at forklaringen ikke kan bruges til noget, da den er fremkommet under pres.

Men hverken den enkelte politibetjent, politimesteren eller Justitsministeriet følger op på sagen. Hverken i form af en indskærpelse af reglerne eller i form af en snak med betjenten.

Ovenstående historie er taget fra en ph.d.-afhandling, der kritiserer den måde, ulovlige efterforskningsmetoder bliver behandlet på.

På papiret burde Justitsministeriet konsekvent tage affære eventuelt med disciplinærsager, når de får indberettet eksempler på, at domstolene finder, at politiet på grund af tidspres har valgt at bruge ulovlig efterforskning.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024