Dansk Folkeparti under pres

April måned har budt på to meget dårlige meningsmålinger for Dansk Folkeparti. Partiets status som Danmarks tredje største parti er truet.
Tina Møller
Nu gik det ellers lige så godt. Fremtiden som indflydelsesrigt støtteparti for VK-regeringen tegnede lys for Dansk Folkeparti. Men den seneste uge har budt på to dystre meningsmålinger. PLS Rambøll giver partiet 15 mandater og Catinét Research kun 14 mandater. Dermed er Dansk Folkeparti nede på det laveste niveau siden valget i november 2001, og positionen som Folketingets tredjestørste parti med de nuværende 22 mandater truet.

"Vi er jo et parti, der er meget afhængigt af at være i medierne, og vi har under krigen i Irak haft svært ved at markere os," siger Formanden for Dansk Folkepartis Ungdom, Kenneth Kristensen og erkender, at partiet er i en meget sårbar situation.

»Man skal huske på, at Dansk Folkeparti fik et meget godt valg i november 2001. Hvad der kommer let, går let. De meningsmålinger, vi nu ser, er måske et mere reelt udtryk for, hvor mange vælgere der støtter partiet,« siger Lektor Lars Bille, Københavns Universitet.

I partitoppen på Christiansborg er man meget forsigtige med kommentarerne til de to dårlige meningsmålinger. En af partiets strateger, gruppeformand og finansordfører Kristian Thulesen, afviser, at forklaringen er, at partiets mærkesager er gledet ud af den offentlige debat. Han henviser til, at udlændingepolitik ikke har været på mediernes dagsorden i mange måneder - uden at det af den grund har givet partiet dårlige meningsmålinger.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024