Danske gymnasieelever bedst

Sandra Schwartz

Alt for mange gymnasieelever er stadig ikke rustede til springet fra at gå i gymnasiet til at studere på universitetet. Det er da glædeligt, at gymnasieeleverne er dygtige til det samfundsvidenskabelige, men jeg mener fortsat, at niveauet i de naturvidenskabelige fag er for lavt

Ulla Tørnæs
Undervisningsminister (V)
Danmarks Pædagogiske Universitet offentliggør i dag international undersøgelse. Konklusionen er ikke til at tage fejl af: Danske gymnasieelever er de bedste.

Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V) er glad for resultatet.

Det kan godt være, at de danske gymnasieelever ikke ved, hvor Nakskov ligger. Til gengæld er de mestre i politik og økonomi. Det viser den danske del af den internationale undersøgelse "Civic Education Study", som offentliggøres i dag. 45.000 elever fra 16 lande deltog i undersøgelsen.

»Sammenlignet med de 15 andre lande er de danske gymnasieelever meget dygtige. De ligger med de klart, højeste gennemsnit på alle de forhold, vi har målt på,« siger forskningsleder på undersøgelsen, Jens Bruun, fra Danmarks Pædagogiske Universitet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024