Designer-embedsmænd

En sag om fordeling af landbrugs-arealer blev håndteret så dårligt i Fødevareministeriet, at det lugter af dårlig rådgivning af ministeren. Omgiver fødevareministeren sig i enkelte tilfælde med designer-embedsmænd, spørger Claus Iversen, der er Altinget.dks redaktør af Ugebrevet FødevareTinget.
Claus Iversen

Hendes oprindelige idé var, at samtlige handler med jord skulle foregå via advokater og skødebreve. Alle med forstand på jordfordeling rystede på hovedet, eftersom det i praksis ikke ville kunne lade sig gøre uden et bureaukratisk helvede.

Altinget.dk
Klumme

JORDFORDELINGEN BLEV IKKE bureaukratiseret alligevel. Det var ellers, hvad fødevareministeren havde lagt op til, hvilket naturligvis gav anledning til højlydte protester.

Dansk Landbrug, landinspektørerne, forskere og oppositionspolitikere. Alle var forundrede og ønskede klar besked fra fødevareministeren.

Hendes oprindelige idé var, at samtlige handler med jord skulle foregå via advokater og skødebreve. Alle med forstand på jordfordeling rystede på hovedet, eftersom det i praksis ikke ville kunne lade sig gøre uden et bureaukratisk helvede. Et klassisk eksempel på, at teori og praksis ikke altid er af samme verden.

SPØRGSMÅLET ER IMIDLERTID, hvordan det kunne komme så vidt. Det er ikke ligefrem en sag, fødevareministeren kan være stolt af.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024