DF vil vide, hvor fjerkrækød kommer fra

Claus Iversen
Kyllingekød fra tredjeverdenslande - hvor der ikke stilles store krav til fødevaresikkerhed - importeres til Danmark, hvorefter det sælges, som var det dansk kyllingekød. Fødevareministeren siger, at det er EU-regler, der regulerer området. Dansk Folkeparti kræver enten, at reglerne ændres, eller at erhvervet selv tager affære.

Formanden for Folketingets Fødevareudvalg Christian H. Hansen (DF) er skuffet over, at fødevareministeren tilsyneladende ikke ser særligt alvorligt på, at danske forbrugere køber eksempelvis kyllingekød fra tredjeverdenslande i den tro, at kødet kommer fra Danmark. Virksomhederne er nemlig ikke forpligtet til at skilte med, hvor kødet kommer fra.

Fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) skriver i et svar til Christian H. Hansen, at mærkning af en fødevares oprindelse er et EU-harmoniseret retsområde, og en ændring kræver derfor, at EU-landene bliver enige.

Christian H. Hansen undrer sig:

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024