Dobbelt så mange akademikere i 2020 som nu

Sandra Schwartz

Det er en katastrofe. Der er simpelthen tale om for mange akademikere. Det er spild af samfundets ressourcer, at vi giver folk en dyr uddannelse, når der ikke er arbejde til dem

Bjarne Laustsen
Næstformand i Folketingets arbejdsmarkedsudvalg
Akademikerledigheden i dag er for ingenting at regne i forhold til, hvordan situationen vil se ud i 2020, hvor der skal findes arbejde til 54 procent flere end i dag. Socialdemokraterne råber vagt i gevær.

Den akademiske arbejdsstyrke vil frem mod 2020 stige fra 160.000 i 2003 til ca. 250.000 viser en endnu ikke offentliggjort analyse foretaget af PLS Rambøll på Beskæftigelsesministeriets foranledning.

Næsten hver tredje nyuddannede akademiker står i dag uden job. Stigningen modtages derfor med bekymring i Akademikernes Centralorganisation (AC).

»Det bliver en hård udfordring at få dem alle i arbejde. I det store og hele tror vi nok, at der bliver brug for flere akademikere, men spørgsmålet er, om det er så mange,« siger Niels Lykke Jensen, afdelingschef i AC.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024