Eksperimentel kræftbehandling umuliggjort

Sandra Schwartz
Kræftpatienters mulighed for eksperimentel behandling er i realiteten ikke-eksisterende. Lægemiddelstyrelsen har modtaget 18 ansøgninger om udlevering af lægemidler i forbindelse med eksperimentel behandling, men kun én tilladelse er givet.

Folketingets Sundhedsudvalg ønskede afklaret, hvorfor patienter med livstruende sygdom ikke har mulighed for at få eksperimentel behandling i tilfælde, hvor sundhedsministerens krav om "sidste udvej" er opfyldt. Det vil sige, at anden behandling har været forgæves eller umulig at gennemføre.

Lægemiddelstyrelsen har modtaget 18 ansøgninger fra kraftpatienter, siden ordningen om udleveringstilladelse til ikke markedsførte lægemidler, der skal anvendes til eksperimentel behandling uden for protokol, trådte i kraft 1. juni 2003. Kun én tilladelse er altså blevet givet.

En af ansøgningerne er trukket tilbage, de resterende er blevet forelagt Lægemiddelstyrelsens ekspertpanel til udtalelse.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024