Embedsmænd overvåges

Dansk Folkeparti kalder det »overvågning«, når miljøministeren ikke vil lade sine embedsmænd gå til høring alene. Men Hans Christian Schmidt (V) vil selv deltage i de politiske høringer.
Tina Møller
Dansk Folkeparti anklager miljøminister Hans Christian Schmidt (V) for at styre og kontrollere sine medarbejderes udtalelser til andre politikere. Kritikken skyldes, at ministeren ikke vil tillade, at en embedsmand hos Danmarks Miljøundersøgelser (DMU) på egen hånd deltager i en lukket høring med Folketingets miljøudvalg.

Hensigten med høringen er at give politikere fra forskellige partier baggrundsoplysninger vedrørende iltsvind som forberedelse til arbejdet med en kommende vandmiljøplan.

Men i et brev til Miljøudvalget gør Hans Christian Schmidt det klart, at det er »en forudsætning for, at ministeriets ansatte kan deltage i tekniske gennemgange, at ministeren også deltager i sådanne møder«.

Dansk Folkeparti miljøordfører, Jørn Dohrmann, kalder ministerens krav for »meget kritisabelt«.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024