Et kludret kommunalt system

Regeringen vil gerne forenkle den kommunale sektor, men den står selv bag en ny lovgivning, som giver kommunerne problemer. Det siger formanden for Kommunernes Landsforening, Ejgil W. Rasmussen (V).
Tina Møller
Indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har onsdag fremlagt rapporten "Frihedsbrevet – Regeringens tilbagemelding på kommunernes forslag", der samler op på de cirka 2.500 forslag om forenklinger, som kommunerne indsendte til regeringen sidste forår efter opfordring fra Løkke Rasmussen.

Regeringens ældrepakke har medført meget store administrative byrder for kommunerne, og i stedet for den aftale om mere fleksible rammer for folkeskolen, som vi havde fået stillet i udsigt ved økonomiforhandlingerne i 2003, har vi fået et forsøgsprogram«, siger han.

Også den nye barselsorlov og de nye regelsæt på integrationsområdet giver ifølge Ejgil W. Rasmussen kommunerne unødigt administrativt bøvl.

Ejgil W. Rasmussen kritiserer regeringen for ikke at leve op til de forventninger, som kampagnen har skabt i kommunerne.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024