Etisk kamp på venstrefløjen

Der er en reaktionær strømning på dele af venstrefløjen, som problematiserer kvinders ligestilling. Det mener SFeren Kamal Qureshi. Lene Garsdal afviser partifællens kritik.
Tina Møller
Arbejdernes kampdag - 1. maj - er traditionelt en hyldest til venstrefløjens sammenhold. Men i etiske spørgsmål er fronterne i opbrud. Ligestillingsordfører for SF, Kamal Qureshi, beskylder både Enhedslisten og egne partifæller for at skabe tvivl om venstrefløjens kamp for ligestilling, abort og kunstig befrugtning.

»Der er en reaktionær strømning på dele af venstrefløjen, som problematiserer kvinders ligestilling. Som problematiserer kvinders ret til at bestemme over deres reproduktion,« siger Kamal Qureshi.

SF har foreslået at nedsætte abortalderen fra 18 til 15 år, men to SFere og måske Enhedslisten vil stemme nej. Folketinget skal også snart diskutere muligheden for at alle gravide tilbydes en screening for f.eks. Downs Syndrom. Et forslag fra Etisk Råd, der vil gøre det sværere at få abort, hvis kunstig befrugtning resulterer i flere fostre, er også til diskussion.

Kamal Qureshi mener, at venstrefløjen i alle tre spørgsmål ubetinget skal støtte kvindens ret til selv at bestemme. Han ser i de tre forslag en moderne udgave af 1970ernes ligestillingskamp.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024