Færre kontrolbesøg på restauranter

Claus Iversen
Fødevareministeren erkender, at der er blevet skåret i antallet af offentlige kontrolbesøg på restauranter rundt om i landet. Det er vigtigere at hjælpe erhvervet med at bekæmpe fjerkræsygdomme end at nå de planlagte kontrolbesøg.

I et spørgsmål var Folketingets Fødevareudvalg bekymret for, om fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) har slækket for meget på den offentlige fødevarekontrol. Det skyldes, at der i sommeren 2002 var der et udbrud af fjerkræsygdommen Newcastle Disease, som krævede så meget af fødevareregionerne, at der ikke var tid til at foretage de planlagte kontrolbesøg i detailvirksomhederne.

Fødevareministeren erkender, at man ikke har nået det planlagte antal kontrolbesøg, men siger i samme åndedrag, at man er nødt til at prioritere, når ressourcerne er knappe, skriver Ugebrevet FødevareTinget, som vi står bag.

Og ressourcerne har været knappe på grund af den omtalte fjerkræsygdom. EU-regler forpligter de danske myndigheder til at reagere hurtigt og effektivt, og så må forbrugerne altså finde sig i, at der er større sandsynlighed for, at restauranten, de spiser på, ikke er blevet kontrolleret.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024